kitekint

Leáll a Malév, hamarosan becsődöl a BKV, egyre kevesebb az autó a magas benzinárak miatt, paráztatnak minket a hírekkel, hogy fagyásveszély van ( hétköznapi nyelven úgy hívják tél és mínuszok..). Nameg globálisan fel is melegedett a világ, lámlám pálmafák a horvát tengerparton hóval fedettek. Zárnak be (az eddig amúgy érthetetlenül nyitva tartott) üzletek, cégek viszik a a Közép-kelet európai központjaikat Prágába Budapest helyett (már ahol marad ilyen és nem az európai központból irányítanak mindent távvezérléssel). A magyar mezőgazdaság romokban, ipar eleve sosem volt igazán, szolgáltatás (ahhoz mondjuk soha nem is értettük) egyre kevésbé. A minmálbér körüli színvonalon mozognak a fizetések (és akkor még örülhet akinek munkája van), a boltban az alapélelmiszerek fogynak, a gyümölcs újra luxus lesz, mint gyerekkoromban. A politikai helyzet tarthatatlan, a gazdasági válság világ szinten jelentkezik.
Ezeket az infókat kapjuk nap mint nap különböző formában, tényekkel alátámasztva a hírektől az amerikai filmekig mindenhonnan. A körülmények forintosítva valóban tarthatatlanok. Az alapszükségleteink vannak veszélyben. Tulajdonképpan CSAK A BAJ VAN...

De ha ezeket kizárod és nem tekintesz ki, akkor mi van benned? Mi érdekel valójában? Mik a valós gondjaid, és mik a valós örömeid? Mi a feladatod? Milyen energiák mozgatnak? Mit teszel magadért? Mit teszel a testi és lelki egészségedért? Mit teszel a környezetedért? Van -e egy kedves szavad vagy egy mosolyod nap mint nap? Kit és mit szeretsz?
Ha ezekre koncentrálsz, akkor rájössz, hogy valójában NINCSEN BAJ!

... csak befelé koncentrálj, ne tekints ki!

Megjegyzések

KisMarci üzenete…
Na erről van szó!
Pedig olyan egyszerű! Mi nem is nézünk tévét nem emiatt, csak úgy. Elmaradt.
És ilyenkor mikor az aktuális katasztrófahelyzet miatt mindenki "sír" meg pánikol, csak nézek hogy mi van. Foglalkozna mindenki kicsit többet magával, figyelne befelé, és tenne egy kis jót.
Nagyon beletrafáltál Emese!
Pink Orchideák üzenete…
Emesm! Megint csak arra jöttem rá, mennyi közös van bennünk. Szilveszterkor szinte betűre pontosan ugyanezt írtam le a blogomban... Örülök neki, hogy Te is így gondolod, ezért is szeretünk úgy...:o)
Puszi Drága, gyere el hozzám hétvégén, vagy bármikor! :o)
Puszi!
Marcsi

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós