Kakaós reszelt túrós
Nem vagyok éppen konyhatündér, de csak mert ezer más dologgal töltöm az időmet. De most ideugrik egy recept rendhagyó módon. Tomi kérdezte reggel mi legyen a süti, nu, hát legyen kakaós reszelt túrós. Anya receptje szerint:
Íme:
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg. rétesliszt
25 dkg. Rama
15 dkg. porcukor
1 tojás sárgája
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaníliáscukor
3 evőkanál kakaó (nem instant)
Krém: 1 kg. túró
25 dkg. porcukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 csom. vaníliás cukor
5 dkg mazsola
Ha túl leves a krém 5-10 dkg. reszelt piskóta vagy háztartási keksz (mi levesen szeretjük)
a 4 tojás fehérje habbá verve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrod, s ha jól összeállt, 2 egyforma cipót formálsz belőle, és a fagyasztóba teszed frissentartó fóliában v. zacskóban(10-20 perc alatt jó lesz), addig kikevered a krémet. A fehérjét a végén forgasd bele, hogy ne törjön össze.
Ha a kakaós tésztád a fagyasztóban jó keménnyé, reszelhetővé vált,az egyiket a kivajazott, lisztezett tepsi aljára reszeled, majd jöhet rá a túrókrém, tetejére pedig a másik fagyasztott tészta szintén reszelve.
Közepes lángon (180°C) sütjük addig, amíg a tetejét "száraznak" nem látod. A sütési idő kb. 30 perc.
Íme:
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg. rétesliszt
25 dkg. Rama
15 dkg. porcukor
1 tojás sárgája
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaníliáscukor
3 evőkanál kakaó (nem instant)
Krém: 1 kg. túró
25 dkg. porcukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 csom. vaníliás cukor
5 dkg mazsola
Ha túl leves a krém 5-10 dkg. reszelt piskóta vagy háztartási keksz (mi levesen szeretjük)
a 4 tojás fehérje habbá verve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrod, s ha jól összeállt, 2 egyforma cipót formálsz belőle, és a fagyasztóba teszed frissentartó fóliában v. zacskóban(10-20 perc alatt jó lesz), addig kikevered a krémet. A fehérjét a végén forgasd bele, hogy ne törjön össze.
Ha a kakaós tésztád a fagyasztóban jó keménnyé, reszelhetővé vált,az egyiket a kivajazott, lisztezett tepsi aljára reszeled, majd jöhet rá a túrókrém, tetejére pedig a másik fagyasztott tészta szintén reszelve.
Közepes lángon (180°C) sütjük addig, amíg a tetejét "száraznak" nem látod. A sütési idő kb. 30 perc.
Megjegyzések