2009. április 7., kedd

De szép ez az élet


Janikovszky Éva írt ilyen címmel könyvet. És tényleg szép. A nagy összefüggő helyzetekből adódó jóság helyett inkább kicsi jók meg rosszak teszik ki a napokat, és ebből tanácsos a jókra koncentrálni. Ettől aztán szép is ez az élet.
Például azért, mert mulattam egy jót pénteken, találkoztam valakivel, aki néhány órára beszivárgott a kicsi szívembe, sétáltam a Duna partján, a nap megsütötte az arcomat, régi barátokat láttam újra, fű installációt dugdostunk a kisoroszi Ráczkert előtti focipályára, jókat ettünk, madárcsicsergésre ébredtem, újra láttam Pepe filmjét, feltekertem egy szusszra a meredek Bürök utcába, az öcsémnek sikerült a nyelvvizsgája, mert nyitott ablaknál nagyokat aludtam, és mert folyton süt a nap.

6 megjegyzés:

f.d. írta...

És tényleg.

EGY NŐ írta...

f.d. ma a Nők Lapjában olvastam az idézetet amit a blogod fejlécében találtam a földről, az égről és a létráról:) Érdekes egybeesés. Megjegyzem magamnak.

Ago írta...

Weöres Sándor, Tao Te King fordításos könyváben olvastam. De talán az előszóban. Elő kellene venni, néha jól jön. Bár akkor már inkább megint Tatiosz jöjjön.

Ago írta...

és megtanulok egyszer helyesen írni vagy elkezdem használni a firefox helyesírás ellenőrzőjét.... jé, be is van kapcsolva :-)

f.d. írta...

aha...azota elkoltoztem onnan a www.csalokanapfeny.com -ra

zuango, kitennelek a linkjeim koze

EGY NŐ írta...

mindig kíváncsi vagyok ki van a blogok mögött. szép a csalóka napfény, én ajánlani foglak f.d.:)