Miért ne legyünk szeretők? 3. rész


...folytatás.

Lassan eljutunk addig, hogy már nem a csajokról beszélünk, hanem téma lesz a NŐ. És akkor itt át is adnám a szót nevesült Esterházy Pétereknek, miszerint a nő ilyen vagy olyan...na ez nagyon hosszú téma, úgyhogy gyorsan vissza is térek az eredeti témához...Miért ne legyünk szeretők harmincas éveinkben?

Árnyalódik a kép. Az életünk irányba áll. Ketyeg a biológiai óránk és vagy a magánnyal vagy a házassággal vagy a gyerekekkel, vagy éppen a karrierünkkel, a lényeg, hogy küzdünk. (Végre!) A szerelem még mindig hot topic, de vagy így vagy úgy eljön a megalkuvás pillanata. Vagy a felnövésé, ha úgy tetszik. Túlvagyunk a (vagy több) nagy szakításon, megéltük, hogy a legszexibb bugyinkban is izgalmasabb a focimeccs nálunk...Törik az ego, lassul az anyagcsere, megjelennek az első ráncok.

És ilyenkor végre eljön az ideje annak, hogy a büszke női ego bekerüljön egy kicsit a fiókba és elkezdjük megérteni a világ nálunk is nagyobb összefüggéseit. Helyére kerüljön, hogy mire teremtette Isten a nőt és mire a férfit. Hogy lehet cserélgetni a szerepeket, csak nem érdemes. Hogy fontosabb már szépen élni, mint nagy szenvedélyek mellett viharverten várni a következő hullámot.

Ha már érted mindezt, mégis azon kapod magad, hogy szíved választottja nős, olvass tovább.

A sok fejben pingpongozás végén arra jutottam, hogy amikor a személyiség többé kevésbé felveszi azt a formáját, amit felnőtt létnek hívunk, akkor válik a téma igazán bonyolulttá.

Miért lesz valaki 30 fölött szerető?
A szinglik és minglik korában (és istentudja, hogy hány ideológia van már az individualizmus áraként fizetett magányra) pörög a húspiac. Jellem ide, jellem oda, az ego kéri a jussát. Nehéz embernek maradni. De nem ilyen egyszerű ez. Hibázunk és logikátlan dolgokat csinálunk és a miértek száma végtelen. "Emberek vagyunk és nem zoknik" ahogyan Baricco mondja.

Az egyetlen ami eszembe jut arról miért ne legyünk szeretők 30 fölött, mindössze annyi, hogy lehetünk. Felnőttek vagyunk, bármit megtehetünk. Ha szükségünk van arra amit így kapunk, hát legyünk. Csak semmiképpen ne felejtsük el megfizetni az árát. Csendben, zokszó nélkül.

Útjára indítottam egy projektet. Névtelenül gyűjtöm a válaszokat a kérdésre: Miért ne legyünk szeretők?
Várom a te válaszod, név nélkül. ITT: zuango LOVERS PROJEKT.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós