Be Do Have

photo by notsogoodphotography at Flickr

Neale Donald Welsch, a szerzője annak a sorozatnak, ami erről a paradigmáról ír. Hogy érthető legyen mi is ez, lefordítottam Neale könyvéből az Istennel folytatott párbeszédének néhány mondatát. Isten meséli ezt:
A legtöbben azt hiszik, ha VAN VALAMIJÜK (több idő, pénz, szerelem-bármi), akkor végre CSINÁLHATNAK valamit (írhatnak egy könyvet, elmehetnek nyaralni, új kapcsolatba kezdhetnek), amitől aztán VALAMIK vagy VALAKIK LEHETNEK (pl boldogok, elégedettek, békések vagy szerelmesek).

A valóságban azonban megcserélik a Be-Do-Have (Lenni, Tenni, Bírni valamivel) alaptétel helyes sorrendjét. Az univerzumban valójában épp az ellenkezője működik annak, amit gondolsz. Ha VAN VALAMID, attól nem LESZEL VALAKI, hanem fordítva.

Élőször LEGYÉL valami, amit boldognak hívunk (vagy tudó, vagy bölcs vagy bármi), majd kezdd el a dolgokat ebből a LÉTÁLLAPOTBÓL CSINÁLNI. És akkor azon találod majd magad, hogy VAN VALAMID, vagyis tiéd, amire mindig is vágytál.

Megjegyzések

Ago üzenete…
Tetszik. Én erre tavaly jöttem rá megint, addig előző 3-4 évem arra ment el, hogy, hogy "nagy célokat" kergettem. pedig kis lépésekkel kell megtenni mindent, mert akkor érhetek célba. Kár volt felejteni az előtte lévő 4-5 évet. Vagy nem is tanultam meg akkor, mert akkor nem felejtem el. Most már viszont, tavaly tavasz óta tudom :-) Talán végre igazán.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós