Fehér muzsika

"Minden történetnek zenéje van. Ennek fehér zenéje. Ez fontos, mert a fehér zene különös muzsika, időnkint zavarba ejtő: halkan szól, és lassan kell táncolni rá. Ha jól játsszák, olyan, mintha a csönd szólna, s akik szépen táncolják, úgy tűnik, meg sem mozdulnak. Átkozottul nehéz a fehér muzsika."
                                                                                                                              (Baricco)

Mostanában azt figyelem, hogy hallgatni arany. Mondják. És tényleg, hallgatni arany. A csend segít. Segít a pillanatban maradni, segít, hogy észrevegyem ami körülvesz. Segít meghallani azt, aki hozzám beszél. Segít abban, hogy ne próbáljak kapaszkodni abba, amibe nem lehet. Segít, hogy ne tegyem fiókba a dolgokat és ne cimkézzem fel őket. A csend segít abban, hogy az élmény áramoljon pórusaimon át és átmosson az élet végeláthatatlan mozgásával.

Azt hiszem, hogy élni végülis nagyon könnyű és nagyon nehéz egyszerre. Könnyű, hiszen nem kell tenni semmit, az élet áramlik, akár akarjuk, akár nem. Szépen élni mégis nehéz, az fejben dől el. Olyan apróságokon múlik, hogy képesvagyok-e vele áramlani és elfogadni a "lét elviselhetetlen könnyűségét"; azt, hogy van, amiről tehetek és van amiről nem. Hogy van amit értek és van amit nem érthetek. Hogy van, hogy hasznosnak érzem magam, és van amikor haszontalannak. Hogy van, hogy szeretek és van, hogy üres vagyok. Hogy van, hogy reménytelinek érzem magam és van, hogy reményvesztettnek. Hogy néha nehéz felismernem mikor tudok tenni valamiért és mikor kell elfogadnom azt, hogy nem tehetek semmit. Hogy néha tudom mit miért teszek, néha nem. Hogy a szívemre hallgassak, vagyis figyeljem magam és tiszteljem a saját érzéseimet akármilyen különösek is adott helyzetben. Hogy aztán tényleg adni tudjak, lényemből fakadóan és ne csak reflektálni.

Sokan kérdezik hogy vagyok. Jól vagyok. Sokat mosolygok és nem bántom magam felesleges gondolatokkal. Csendben maradok és így van egy csomó mozdulatlan történés az életemben. Fehér muzsika.



Megjegyzések

Ago üzenete…
White noise in perfect darkness..
http://www.youtube.com/watch?v=bTqUaeDL0pk

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós