Itthon otthon


Az elmúlt két hétben minden szabad pillanatomat lakberendezési oldalak böngészésével töltöttem. Miután nem sikerült eladni a lakásom (év elején ezt terveztem, de nagy energiát nem fektettem a dologba) végiggondoltam mi is zavar igazán.Az, hogy itthon nem vagyok otthon. Ezen változtatni kell, változtatni fogok. Méghozzá most. Mert mire is vártam eddig?!

Miss Smith kedves barátom volt annyira jó és rajzolt nekem egy csodás tervet és most mesteremberek nézik a lakásomat, gondolkodnak és mondanak nagy számokat:) Gabi (aka Miss Smith) igazán jó belsőépítész. Mitől jó egy belsőépítész? Amellett, hogy kreatív és tapasztalt és alapos, ráadásul még FengShuiban is jártas, van valami, ami nélkülözhetetlen. Az pedig az emberismeret, a megfigyelés és beleélés képessége. Így elkerülhető, hogy egy trendi teret kapj, amiben úgy mászkálsz később, mint egy múzeumban!

by MissSmith

Mert mitől is lesz csodás egy terv? Mitől lesz egy tér otthonos? Miért jó, ha hozzáértő rajzol neked és mire érdemes figyelni és egyáltalán hogyan van a felújításoknak a lélektana? (Merthogy mi más lenne az, ami ebben az egészben annyira foglalkoztat..)

Nem lesznek itt nagy megfejtések, ha azt mondom, az otthonunknak az a dolga, hogy a kényelmünket szolgálja, praktikus legyen és a személyiségünket tükrözze, vagyis ha hazaérünk, akkor az jó érzés legyen.

Oké, de mégis hogyan kell ezt elkezdeni? Vannak funkcionális kérdések, mint a tér adottságai, lehetőségei és azok a funkciók, amire a személyiségünkből és életmódunkból fakadóan szükségünk van. Ilyenekre gondolok: belépek az előszobába és leveszem a cipőmet, hová teszem? Hány pár cipőt használok aktuálisan? Hasonló kérdés a kabátokkal. Hová teszem a táskám, a kulcsom amikor belépek. Miket tárolok és mennyit? Hol időzök szívesen? Hol eszem meg a reggelimet? Szoktam e főzni sütni? Mennyire vagyok rendes vagy rendetlen, suvasztós vagy rendet tartós. Ezután jön a következő kérdés: milyen színek, formák, anyagok között érzem jól magam.

Most itt tartok. A jó terv mellett az a legfontosabb, hogy mivel az én saját életterem kialakításáról van szó, magamba kell nézni. Időt kell adni magamnak, hogy megérezzem mi esik jól. Ezért böngészek vadul inspirációért. Arról beszélgettem egy barátommal, hogy vajon mitől lesz egy lakóhely olyan igazán csinos és egyben harmónikus a benne lakó személyiségével. Valószínűleg nem érdemes A-tól Z-ig befejezni egy lakást egy szusszra. Jó alapokat kell adni neki és hagyni, hogy az élet sodrásával alakuljon az életterünk, ahogyan az életünk is alakul. Türelemmel! Ettől kerülnek be olyan tárgyak, apróságok, színek, formák, amitől a lakásunk tényleg minket tükröz majd.

Vagyok úgy tárgyakkal, színekkel, formákkal, hogy ha rájuk nézek, boldog leszek. Mosolyt csal az arcomra a festményem már sok sok éve, vagy az új szerzeményem, egy csodás állótükör fehér kerettel és egy fuvolázó angyalkával indák és virágok társaságában a tetején.Szeretem a kékes lilás bíboros árnyalatokat. Szeretem a hideg színeket és anyagokat váratlanul vegyíteni a meleg színekkel, formákkal. Nagy izgalommal várom mivé lesz az életterem. Addig pedig még jó sok munka vár rám...

Néhány oldal, amit jó nézegetni a témában:
http://www.desiretoinspire.net/
http://agyasztaltv.blog.hu/
http://www.terkultura.com/
http://cocokelley.blogspot.com/
http://style-files.com/
http://hetkornalam.blogspot.com/
http://blog.otherside.hu/
http://ffffound.com/home/architekturblog/found/

Lapzárta után érkezett a hír:)
Miss Smith története a lakásomról a másik oldalról.

Megjegyzések

Prima Casa üzenete…
Köszi szépen a linkelést!
Gabriella Kovacs üzenete…
nahát!..Köszönöm! :)

ööööö :)..a fengshui azért nekem inkább csak játék..egyáltalán nem fővonal..csak érdekel, hogy van-e benne igazság, úgyhogy tesztelem...

és én is épp most készültem írni rólad..
na itt is van:
http://www.misssmith.hu/1/post/2010/11/emese-laksa-s-a-lakstalktsi-vgy-pszicholgija.html

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós