Beyond pink

                                                                                                                                photo by simple tess on flickr.com

Tanulságos olvasmány úton a felnőttség felé.

HOZZÁM JÖSSZ-E, SZERELMEM? – és további 15 kérdés, melyet nem árt esküvő előtt megbeszélnünk

1) Akarunk-e gyerekeket, s ha igen, akkor ki lesz gondozásukért elsősorban a felelős?
2) Világosak-e anyagi céljaink, s ezekkel kapcsolatosan egyéni kötelességeink? A pénzköltéssel és takarékoskodással kapcsolatosan egyetértünk-e?
3) Beszéltünk-e arról, hogyan vezessük közös háztartásunkat, megállapodtunk arról, hogy ki milyen házimunkát végez majd?
4) Egymás egészségi állapotával tisztában vagyunk-e? Ismerjük-e családjaink fizikai és szellemi egészségi állapotát, egészségügyi történetét?
5) Vajon párom kedves-e velem olyan mértékben, amelyet én elvárok?
6) Tudunk-e szexuális szükségleteinkről, vágyainkról nyíltan, őszintén beszélni egymással?
7) Lesz-e televízió a hálószobánkban?Valóban odafigyelünk egymásra? Tekintetbe vesszük egymás nézőpontját, ötleteit, kifogásait?
9) Ismerjük egymás spirituális, vallási hovatartozását, szükségleteit?.Beszéltünk róla, hogy gyermekeinket milyen erkölcsi-vallási szellemben fogjuk nevelni?
10) Kedveljük és tiszteljük egymás barátait?
11) Kedveljük és tiszteljük-e egymás szüleit? Felmerült-e bennünk olyan aggodalom, hogy egyikünk vagy másikunk családja esetleg beavatkozhat majd párkapcsolatunkba?
12) Van-e bármi olyasmi amit bosszantónak találunk egymás családjában?
13) Van-e bármi olyasmi az életünkben, amit egyikünk sem hajlandó feladni a házasságon belül sem?
14) Ha egyikünknek olyan munka-karrier lehetősége adódna, ami miatt a másik családjától távoli helyre kellene költözni, akkor hajlandóak lennénk odamenni?
15) Elég erősnek érezzük-e egymás iránti elköteleződésünket, érzelmi kötődésünket a házasság nehézségeivel való megbírkózáshoz, bármily kemény kihívás elé állítsanak is?
(Forrás: Elle)

Megjegyzések

Ago üzenete…
néha valóban érdemes levenni a rózsaszín szemüveget és ésszel körbenézni, különben olyan kemény lesz a földreérkezés, mintha összecsukló ernyővel történne meg.
ezért mondom, bármekkora is a szerelem, aki nem lakott együtt legalább 1 évet a másikkal, a mindennapokban, az ne is gondoljon házasságra.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós