Technológia



Nem tartom magam megszállottnak, ami az új IT technológiákat illeti. Akkor szoktam kicsit jobban lázba jönni, amikor úgy tűnik, a technológia nagyot lép a felhasználóbarátság felé. Ezért vannak olyan újítások, amiknek nagyon tudok örülni. Azoknak az eszközöknek, amik lehetőséget adnak laikusoknak is a minőségi önkifejezésre és tudásmegosztásra a neten. Ilyen a Blogger kezelőfelülete, azt hiszem már i-Phone is ilyen, és a Google open source alkalmazásai, a Picasa3, a scribd, a slideshare, a ning, és sorolhatnám.. és a Wave is úgy tűnik ilyen lesz. Várom még a photoshopnak egy olyan open source alternatíváját, amivel majd úgy dolgozhatunk, hogy a 10 ujjunkat használva lehet érintőképernyőn variálni és nem kell a klaviatura sem - mindez elérhető áron vásárolható hardware-en.

Megjegyzések

Ago üzenete…
:-) Meglepő, de nem mulatságos, inkább örömteli, hogy vannak olyan "médiások" akik követik a technológiát, tudják mi az open source és mi a lényege, valamint élnek a technológiai lehetőségekkel. Nem nyavajognak, hanem hajlandónak mutatkoznak az új dolgok befogadására, a tanulásra. Tudom, ez főleg ember függő. De olyan médiással csak eggyel találkoztam, aki tudta a nyílt forrás micsoda, érdekelte a háttere és még használta is. Valamint nem kockának és pingvin mániásnak tartja az FOSS használókat. Nem tudom számít-e, de egy virtuális vállveregetést küldök most és azt mondom: így tovább :-)
Jah, és iPhone helyett én várom az első hasznlható Andriodos telefont :-) A samsung talán őszre kiadja, akkor eldobom a mostani Nokiámat és szkriptelem a telefonomat :-D
Ago üzenete…
Had ajánljam figyelmedbe ezt a kezdeményezést:
http://www.youtube.com/watch?v=olWjnfBoY8E


Egy ausztrál phd diák készítette fél éves kutatómunkával, akkor jelent meg, amikor az MS megoldása is. Nem hinném, hogy ne fejlődött volna tovább és valamelyik open source alapú cég ne gondolkodna ilyen megoldásban. A kérdés egyébként nem az a photoshop kiváltásának esetében sem, hogy meg lehet-e tenni, hanem, hogy elfogadná-e a grafikus társadalom valamint az őket körülvevő környezet. A PDF/PS-be történő mentés mehet, de utána ott van még a InDesign, az Illustrator stb. Ezeket is ki kell váltani. Amit most linux rendszeren meg tudok csinálni, az egy Adobe AIR-es alkalmazás összeállítása, ami kompatibilis, elfogadják bárhol, felhasználható bárhol. A többi meg nagy munka.
Egy régi kollégám egyébként, aki kísérletező típus azt mondta, hogy kiadványszerkesztésre már használható az alábbi termék:
http://www.scribus.net/

szép napot.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós