Pure energy





Dobogókőre azt mondják, hogy a Föld szívcsakrája. (Köszi Agónak az infót) Tényleg jó energiájú hely. 5 órányi túra a Ráhm-szakadékhoz kb 3 óra séta lefelé, meg azután nagy körben vissza a piros jelzés mentén 2 órányi hegymenet a végére. Nem tudom, hogy a fák, a hegyek energiája, vagy egyszerűen a folyamatos monoton menetelés a friss levegőn, ami teljesen kitisztítja az agyat és a lelket. Akárhogy is, tökéletes terápia városlakóknak.

(A dobogókői sípálya meg a felvonó komoly időutazás...aki még emlékszik Szlovákiára a nyolcvanas évek közepe felé, könnyen maga elé képzelheti a tányérosfelvonót.)

Odafelé útbaejtettünk egy random cukrászdát finom reggeli reméyében. Pilisszántón kiszúrtuk a helyi erőket közvetlenül a templom mellett. Nem lehet elvéteni. Út mentén szerény ház, homlokzatán "Cukrászda". Benne a helyi cukrász, akiről helyben derült ki, hogy Cuki a beceneve és amúgy egy jól megtermett cukrászt jelöl:) Nem túl erős a látványmarketingje, de a sütije remek. Őszinte, tiszta alapanyag, semmi zselé, semmi gríz. Sok sok meggy és túró, ahogy illik.

Tegnap éppen a szomszéd faluval vívták éves, vérremenő bajnoki meccsüket. Idézem Cukit -"ez a két csapat olyan, mint a Liverpool - Manchester. Tuti balhé minden meccsen..."-ez viccesen hangzik, de komoly arccal beszélt róla. (Túra végén visszafelé beugrottunk megkérdezni az eredményt: nyertek!) Azt nem tudom, hogy fociban NB hányas a csapat, az mindenesetre biztos, hogy Cuki rétese világbajnok!

Megjegyzések

Ago üzenete…
Bocs, nem tudálékosság, de én úgy tudom, hogy a Föld erővonalai függnek itt össze és a Föld szívcsakrája van itt. Ha jól tudom a dalai láma is meglátogatta. Egyébként a piros 85 résztávjaként is teljesen jó, Csillaghegytől 35 km Dobogókő, ha a kevélyek után a turistaház felé megy, utána megint a pirosra. egyik kedvenc túraútvonalam.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós