2007. december 4., kedd

Days of being wild

Vannak emberek, akik csendben élik a világukat és bár sosincs kimondva, azért tudjuk, hogy van valamink közösen. Talán barátok ők, talán nem is kell erre szavakat találni.Megkérdeztem létezik-e bizonyosság? S hogy melyik van előbb, a döntés-e vagy a bizonyosság?
Kaptam egy levelet, szavakkal, jelentésekkel. Köszönöm. Megosztom. Íme:

"a Vadító szép napokbóltáncol
http://www.youtube.com/watch?v=_fJr52CNCxE
készülődik
http://www.youtube.com/watch?v=8nxUOIAyuvw
még összefut a cimborájával, és a "csajok" találkozása
http://www.youtube.com/watch?v=PyRtiRWYI-Q

a bizonytalanságról általában (bár ezeket úgyis tudja, érzi)
a legtöbb buddhista szerint csak ez az egyetlen biztos dolog, ez tartja mozgásban az _összes_ dolgot a világon. A bizonytalanságra szükségünk van, egészen addig, amig nem válunk buddhává, akkor megszűnik a bizonytalanság benned.

A bizonytalanság lépésre kényszerít, kirángat mocsárból, kilendít. (nem biztos, hogy ott rossz, lehet nagyon jó is, de nem visz előre)
miközben a kilendített ingán kapaszkodunk, új fogódzókat veszünk észre, esetleg újrafelfedezünk lépcsőfokokat, amiket már belepett a moha.

a döntés itt jön a képbe. Visszaülünk-e mocsárba (karosszékbe, nyugágyba), avagy átlendülünk, és tovább kapaszkodunk a cél felé.

Nem rossz döntés egyik sem, mint ahogy nem is jó. Viszont _elengedhetetlenül szükséges_.

mert a változás miatt lesz a tojásból tyúk, és a változás miatt jön ki a tyúkból előbb-utóbb a tojás.

ne aggódjon, csak keresse tovább azokat a kapaszkodókat...lehet, hogy eleinte csak néhány rajzszögnyi fogódzót talál, de ne adja fel, kövesse a saját útját. Tegye, amit szeretne.
Aztán már minden egyszerűbb.

minden jó lesz"

Nincsenek megjegyzések: