BÖJT


                                             http://www.flickr.com/photos/joecavazos/4343938755/

Elhatároztam, idén böjtölni fogok. Sosem csináltam, jobban szeretem magam annál, hogy kínlódjak.
A lábtörés és a tél viszont megtette a hatását a fizikai állapotomra (futni még mindig nem tudok), ha másért nem, hát ezért nekiállok, de talán spirituális értelembe véve sem fog ártani némi önfegyelem.

Félek a nagy elhatározásoktól, mert nem szoktak működni, de január elsején tettem egyetlen aprócska fogadalmat: elmosogatok minden nap magam után. Működik. Megszűnt a konyhámban az állandó rumli.

Ezen felbuzdulva íme az újabb fogadalom testi lelki detox céllal. A hétfőtől kezdődő 40 nap húsvétig tökéletes alkalom, hogy önsanyargatásba kezdjek. (Különböző szakirodalmak más-más időpontot lőnek be kezdésre, én visszaszámoltam április 4-től, ami idén Húsvét napja.)

Ami történni fog FEBRUÁR 22-ÁPRILIS 3. között...


                         40 napig nem eszem húst.
                         40 napig nem iszom alkoholt.
                         40 napig nem eszem édességet.

Ezt leírni most leírni is durva..

Megjegyzések

Ago üzenete…
A böjt a megtisztulást jelenti, de a fizikai ennek része. Annak a próbája valójában a szellemed és lelked ural-e mindent vagy pedig a vágyaid. Ilyenkor eléggé összeér a keleti és nyugati filozófia. Én hívő vagyok, de nem templomba járó és vallásos, inkább csak megpróbálok az új szövetség tanításai szerint élni, több kevesebb sikerrel.
A böjtnél én a pénteken nem eszem húst, naponta csak 3x eszem és pénteken nem iszom alkoholt címszót tartottam. Egyszer végigcsináltam ennél durvábban - víz kúra -, de a lényeg a lemondás és, hogy a végén nem lemondásként éled meg ezeket a dolgokat, hanem eljutsz addig, hogy a mértékletesség az alap és méregtelenítesz is eközben.
Linda üzenete…
Szia!

Én is megfogadom veled együtt, hogy a kislányom szülinapjától kezdve ( jó na, a tortából még eszek), nem eszem édességet legalább 40 napig!
Hátha így könnyebb lesz, ha tudom, hogy te is betartod. :))

Húst már 4 éve nem eszem és nem is fogok, az nem gond. Alkohol nélkül is bírom... De az édesség, jaj, az nagy megerőltetés lesz....de hajrá, mindent bele!

Linda
Király Emese üzenete…
Szia Linda,

izgalmas kaland ez a böjtölés. A 26. napnál tartok, egyszer szegtem meg eddig a fogadalmam. Múlt vasárnap. Egy disznóvágásra voltam hivatalos és én, aki amúgy egyáltalán nem eszem disznóhúst,kivéve kolbászt évente egyszer mert azt imádom, nem álltam meg, hogy meg ne kostoljam a friss sült kolbászt. Hát ennyi, de az édesség jobban hiányzik...én csak biztatni tudlak:) Vannak még néhányan, akik velem tartottak, vagy eleve csinálták volna, itt a facebookon: http://www.facebook.com/pages/BOJT/323866551261?ref=search&sid=727503083.535251964..1

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós