Az adidas érti

http://www.zagarmusic.com/escape/

Szakmait írok, ritkán szoktam ide, de ez most kikívánkozik.

Kevés cég érti mit jelent a szponzoráció. Magyarországon különösen. Általában kimerül a dolog abban, hogy adunk egy kis pénzmagot vagy valami egyebet, amink van és te meg jó nagyban tedd ki a logónkat vagy a molinónkat. Ez többnyire mindenkinek rossz. Nem tartja tiszteletben a szponzoráltat és lesüt a hozzáállás a szponzorról.

Az adidas megértette miről kell, hogy szóljon ez a történet.
Adidas oldalt épít, üzemeltet. Diszkrét logó, színhasználat, a domain pedig a produkcióé.
Amikor ezt látom, visszajön a lelkesedésem. a szakmám iránt.

Megjegyzések

leon a profi üzenete…
Nem értem, hogy hogy jön össze a Zágar meg az Adidas? Mert azt még értem, hogy tornacipő vs. hiphop vagy punk vs. tízlyukú, de hogy miért pont a Zágar?

És van egy kérdésem: te hogy oldod fel azt az ellentétet az életedben, hogy keresed az utad (ld. jóga, sport etc.), látod a mai fogyi társadalom hibáit, visszatekintve látod, hogy a kevesebb jobb, mert fantáziával is meg lehet oldani a dolgokat (gondolok itt a gyerekkorodról szóló posztra) DE mégis a reklámszakmában dolgozol, ami viszont sok millió ember magára találását nehezíti meg?

Érdekes a nyugati ember nem? Idejének nagy részében összeszedi a frusztrációt a munkahelyén, hogy aztán abból a pénzből megszüntesse azt. Nem így van?:) Meg úgy tesz, mintha a közösség állapotát el lehetne választani az egyén állapotától.

Nehéz ez...sok lemondással jár, hogy ha tiszta lelkiismerettel akar ma az ember élni...
Király Emese üzenete…
Ellentétek feloldása...érdekes a kérdés, hidd el nagyon sokat gondolkodtam ezen. Néhány éve el is menekültem a szakmám elől. Elmentem Ciprusra sportanimátornak, hogy tisztább fejjel válaszolhassam meg magamnak ezt a kérdést.
Végülis mostanra arra jutottam, hogy a szakmám oka és okozata egy nagycsomó dolognak, amitől igyekszem totálisan elhatárolni magam.
Ugyanakkor éppen az "ellenséges" eszközrendszer ismerete segíthet tiszta, jó ügyek érvényesítésében is. Ha úgy veszed, Zagar zenéjét és Menzkie tehetségének kibontakozását is éppen ez az eszközrendszer támogatja aktuálisan.
heloimi üzenete…
helo,
Szerintem nem kell feltétlenül érteni, hogyan jön össze Zagar és az Adidas. Akkor jön csak elő ez az igény, ha a támogató márka egyébként semmilyen szinten nem engedi be magába a produkciót. Ebből a szempontból szerintem az Adidas sem "ért túl sokat". Ha az koncepció lenne az Adidasnál, hogy mondjuk kortárs zenészeket támogat, senki nem kérdezné, mi köze a két márkának egymáshoz. Nem az Adidas hozzáállásában van szerintem a különbség, hanem a azoknak a szakmai gyakorlatában, akik Zagar arcát kitalálják.
Ami az ellentéteket illeti: megnézek rossz filmeket is, hogy aztán pontos képem legyen a rosszról...
heloimi
leon a profi üzenete…
Ja igen, gondolhattam volna, hogy Ciprus azért volt. Meg hát sporttal foglalkozni hivatásszerűen napmintnap az jó dolog.
Egyébként meg ja, én is pont ugyanazzal vigasztalom magam, mint amit itt írsz, hogy ha mondjuk elmegyek a kereskedelembe dolgozni, akkor hátha tudom majd a megszerzett tapasztalattal mondjuk egy környezetbarát termék útját egyengetni, vagy akár ismerősöknek bejuttatni a termékét egy bolthálózatba vagy mittomén. Mindenesetre kell még legyen valami értelme, mert az, hogy egyétek-igyátok-szívjátok stb. a mienket, az önmagában kevés.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Contact

i wish

Kakaós reszelt túrós