Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2014

Tanulj és taníts!

…mondta nekem egyszer régen egy asztrológus a képletemet olvasva.. Júniusban lesz negyedik éve, hogy bodyART-ot oktatok. Akkor az elhatározás, hogy én ezt a mozgást oktatni szeretném, hogy ez az én utam, olyan tiszta és kiforrott vágy volt bennem, hogy semmi sem állhatott az útjába. Egy ideje érik bennem, hogy szeretnék emberekkel foglalkozni nem csak fizikai trénerként, hanem lelki, szellemi "edzőként" is. A vágyból elhatározás lett. Ma kezdtem a coach képzést.  2 év múlva ilyenkor szeretném, ha legalább annyi embernek tudnék coachként segíteni megtalálni az útját, és nehéz helyzetekben megerősödni, ahány embernek most a mozgáson vagy az íráson keresztül adni tudok valamit magamból.

Vértelenül

...nincs erősebb annál az ösztönnél,  amely arra késztet, térjünk vissza oda, ahol tönkretettek bennünket, és éveken át átéljük azt a pillanatot. És csakis azt gondolhatjuk, hogy aki egyszer megmentett bennünket, az képes rá újra meg újra. Egy hosszan tartó pokolban, amely azonos azzal, ahonnan jövünk. De egyszer kegyes lesz hozzánk az a pokol. És vértelen. (Alessandro Baricco)

Vigyázz ne nosztalgiázz

Szerelem után maradt keserédes nosztalgia , amiben a múlt meg a reményteli/telen jövő a jelenben az elfogadás kényszerével fenyeget, szól, hogy fel kell nőni, rá kell nézni és tetszik nem tetszik, az ismerős út nem visz már haza. Új utak várnak. Pedig Veled mennék mennék… hiába tudom "Aminek mennie kell, menjen. Hidd el, engedd el! Ne keverd terveid érzelmek vezérelt elvekkel. Személyek és tárgyak, be nem teljesült vágyak, gondold végig neked hány hiányzik és te hánynak"(PM)